Annoncering

annoncering-cover
df1d6ed5d243e5d7227891ae8b0b2949?s=96&d=mm&r=g

Hvorfor skal man annoncere?

Både små-, mellemstore- og store virksomheder gør brug af annoncering. For nogle virksomheder handler det om at positionere sig på et marked – for andre handler det om at bibeholde den position de allerede har opnået. Fælles for alle er, at annonceringen har et formål/objektiv. Nogle af de formål/objektiver kunne være:

 • Brand awareness – Skab synlighed til brandet
 • Salg – Få flere konverteringer til en webshop
 • Kundemner/leads – Skaffe flere henvendelser fra brugere
 • Trafik – Sikre mere trafik til landingssiden
 • Produkt-/brandovervejelse – Få brugerne til at kende brandet og dets produkter (i tæt relation med brand awareness)

Når man laver annoncering arbejder man derfor med KPI’er, hvor man opsætter en række delmål på, hvad man gerne vil have ud af markedsføringen. KPI’erne danner på sigt grundlag for, hvor godt markedsføringen performer og om det er rentabelt at fortsætte med at benytte den respektive kanal.

Annoncering kan laves i mange formater og kan både fungere til at skaffe nye kunder, fastholde nuværende kunder eller række ud efter tabte kunder (winback). her arbejder man ofte med et framework baseret på en tragtmodel.

Online vs. Offline annoncering

Offline annoncering er groft sagt, hvad du ser, når du ikke er online/på nettet. Siden 1990’erne har mange virksomheder markedsført sig ved hjælp af slogans og jingles samt med bannerreklamer på lygtepæle og mund-til-mund marketing. Offline annoncering skyder meget skarpt, da det kan være svært at målrette en direkte målgruppe. Det vigtigste ved at benytte offline annoncering er at få sit brand set (brand awareness) til så mange mennesker som muligt. Man har i mange år foretaget offline marketing for at få genkendt sit logo/brand og herefter tilegnet værdier til logoet så beskueren får associationer direkte til virksomhedens kerneværdier.

Hvor mærkeligt det end lyder, så er TV-reklamer også en del af offline marketing. Her har man 30-45 sekunder til at fange brugerens opmærksomhed og skille sig ud blandt de andre reklamer. Udfordringen ved at benytte offline annoncering er at din målgruppe er så bred og du skal dermed målrette til lavest fællesnævner, hvis du ønsker at alle skal forstå kampagnens budskab. Hermed skærer du samtidig de folk væk, som finder kampagnerne for simple.

Ved offline annoncering kan man drage en direkte parallel til det man førhen kaldte ‘traditionel marketing’. Det er den gammeldags form, men man må ikke glemme værdien af dette format. Formatet fungerer godt til top-funnel, da man billigt kan nå ud til en stor målgruppe. På den måde kan man sikre, at man er tilstede i kundernes underbevidsthed, når de står i supermarkedet og måske efterspørger dit produkt.

Hvilke betalte annonceplatforme findes der?

Som årene er skredet frem er der en række SoMe-platforme, som har gjort sig bedre bemærket end andre. Heriblandt tænker man:

 • Facebook
 • Instagram
 • Google (Google Ads)
 • YouTube
 • LinkedIn
 • Snapchat
 • TikTok
 • Pinterest
 • Twitter
 • Twitch

Udover at markedsføre på de pågældende medier kan man med f.eks. Google Ads benytte partnernetværker. Google har et partnernetværk, hvor man gennem Google Adsense kan tilbyde annoncører en plads på ens hjemmeside. Som hjemmesideejer kan det give nogle håndører, som kan være med til at drive forretningen. Det er bl.a. derfor man tit ser bannerreklamer på blogs, ebøger eller online forums. Nogle hjemmesider tilbyder også, at man kan købe en annonceplads. Her kan man kontakte deres reklameafdeling og indhente tilbud på CPM-priser (prisen for at få eksponeret ens banner til 1.000 personer). Det kunne f.eks. være interessant for virksomheder, som sælger fyrværkeri eller sexlegetøj, hvor det kan være svært at positionere brandet. På den måde kan man få en annonceplads, som ellers var blevet afvist i f.eks. Google Ads.

Hvad koster det at annoncere?

Prisen på annoncerer afhænger meget af variant, platform og objektiv. Alle kan lave et papskilt og hænge op på en lygtepæl – det koster ikke særlig meget. Men at markedsføre med et banner ud til en målgruppe, som kunne være interesseret i at konvertere, er meget mere værdifuldt for virksomheden. Så her betaler man alt fra 1 kr. til flere tusinde kroner – alt afhængig af, hvordan konkurrencen på markedet er.

Man ser ofte at op imod højtider stiger prisen på platformene. Det kunne være op til Black Friday, jul eller januarudsalg. Her er der rift om annoncepladserne, da flere virksomheder annoncere. CPM-priserne stiger derfor ofte i denne periode – og man bør derfor være selektiv med hvilke produkter man byder med på. Er man ikke selektiv ift. hvilke produkter man byder med på, risikere man at bruge budget, som kunne have klaret sig bedre andetsteds. 

Hvordan annoncerer man?

…er et rigtig bredt spørgsmål. Man bør sikre sig at der sidder en specialist med hvert annonceområde og at den røde tråd i markedsføringen fra kanal til kanal er yderst synligt for kundesegmentet. Det betyder, at det udtryk som brugerne bliver præsenteret for i offline markedsføringen i bybilledet, skal være det samme udtryk, som er tilgængeligt i det online markedsføringsmateriale. Har man ikke en klar brandstruktur risikere man at tabe målgruppen.

Derfor er det vigtigt først at få udarbejdet en klar brandingstrategi for efterfølgende at få lagt en kampagnestrategi, som kan tages videre på kanalerne i marketingmixet.

Ønsker du selv at prøve kræfter med markedsføringen kan du starte ud med at tage et kig på vores guides nedenfor:

👉 FACEBOOK FOR VIRKSOMHEDER: KOM GODT I GANG MED FACEBOOK ADS

👉 GOOGLE ADS GUIDE: KOM GODT I GANG MED GOOGLE ADS

Skulle du have brug for yderligere inspiration til din online markedsføring kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev – Morgen Marketing – hvor vi løbende sender konkrete og håndgribelige tips, som du kan implementere i din egen markedsføring.

Bliv den bedste til online annoncering

Tag din egen læring ved hornene, og blive endnu bedre til betalt annoncering ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

*Ved at tilmelde dig, godkender du at Grow media må sende dig nyhedsbreve i forhold til vores privatlivspolitik.

Skal vi hjælpe din forretning?

Vi sidder klar med skræddersyede ideer, som skaber værdi for din virksomhed.

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.

Hvad har du brug for hjælp til?