Video/Youtube Annoncering

Video-og-youtube-annoncering

Hvad kan du bruge Video/YouTube annoncering til?

Månedligt har YouTube mere end 1 milliard brugere. Flere og flere danskere streamer deres TV-kanaler og benytter generelt nettet til streaming. Det er en unik måde, hvorpå du som brand kan række ud til din målgruppe. Google har et partner netværk med såkaldte videopartnerwebsites, hvor din annonce kan blive eksponeret. Når du opretter en video-/YouTube-kampagne har du mulighed for at vælge mellem en række annonceformater:

In-Stream annoncer (der kan springes over)

Denne annonceform bør du bruge, hvis du har videoindhold med et budskab, som du ønsker at promovere. Annoncen bliver eksponeret før, under eller efter en YouTube-video eller video på et partner-webiste.

Ved denne annonce har brugeren mulighed for at springe over annoncen efter 5 sekunder.

Her har du både mulighed for at benytte CPV, mål-CPM, mål-CPA og maksimering af antal konverteringer. Du kan læse mere om, hvad der ligger bag hver budstrategi her.

In-Stream annoncer (der ikke kan springes over)

Disse annoncer bør du ligeledes benytte, hvis du har et video-budskab, som du ønsker at promovere. Denne annoncetype varer 15 sekunder (eller mindre) og kan ikke springes over af brugeren.

Annoncen bliver eksponeret før, under eller efter en YouTube-video eller en video på Google’s partner-websites.

Her har du kun mulighed for at betale ud fra mængden af eksponeringer. Du angiver en mål-CPM (den pris du vil give pr. 1.000 visning) og så eksponerer Google din annonce ud fra den angivne mål-CPM.

Vil du vide mere om budstrategier, kan du læse her.

Discovery annoncer

Denne annoncetype vises ud for YouTube-videoer, som er relateret til din video, i YouTube-søgeresultater eller på startsiden for YouTube til mobilenheder.

Her bliver din video eksponeret med en thumbnail fra din video samt tekst. Størrelsen varierer alt afhængig af placering – men formålet med annoncen er at få folk til at klikke på den. Når folk klikker på annoncen vises den på YouTube-afspilningssiden eller kanalsiden.

Når du benytter discovery annoncering, så bliver du opkrævet med CPC. Du betaler hermed kun, når folk klikker op din annonce (læs mere om CPC her).

Bumper annoncer

Denne annoncetype har vi set rigtig gode resultater med. Det handler om at fange brugeren fra start og komme med et kort og præcist budskab. Annoncen må være maks 6 sekunder (må også gerne være kortere). Du bør benytte denne annoncetype, hvis din annonce skal skabe stor rækkevidde/brandbevidshed og hjælpe dig med at positionere dit brand på et marked.

Denne annoncetype afspilles før, i løbet eller efter en video og kan ikke springes over af brugeren.

Med bumper annoncering bliver du opkrævet ud fra antallet af eksponeringer. Her benytter Google en mål-CPM som du angiver på annoncegruppe-niveau. Herefter eksponerer Google annoncerne ud fra den angivne mål-CPM (Læs mere om mål-CPM her).

Outstream annoncer

Ønsker du at brede rækkeviden for mobilbrugere ud gennem annoncering – så er outstream annoncer det rette for dig. Outstream-annoncer vises i de apps og på partnerwebsites. Outstream er ikke tilgængeligt på YouTube.

Annoncen afspilles, til at starte med, uden lyd. Brugerne skal aktivt klikke på annoncen for at lyden bliver aktiveret.

Denne annonceformat kører på en række forskellige mobilplaceringer. Eksponeres annoncen på web, vil den vises i bannere. Eksponeres den i en apps kan den både eksponeres som bannere, mellemliggende annoncer, InFeed-annoncer, native-annoncer og i stående format samt fuldskærmsformat.

Debiteringen tager udgangspunkt i mængden af synlige eksponeringer. Du betaler pr. 1.000 synlige eksponering (vCPM). Det betyder, at du undgår at betale for miss-clicks, da brugerne skal se min. 2 sekunder af din video, før at du bliver opkrævet.

Mastheads

Vi oplever desværre kunder, som misforstår hensigten med mastheads. Derfor har vi valgt at gå meget i dybden med denne annonceformat, da det godt kan være svært at forklare på skrift.

en masthead annonce skal du benytte, hvis du ønsker at øge opmærksomheden på et givent produkt, ny tjeneste eller blot nå ud til en stor målgruppe på kort tid (du kan som eksempel benytte denne annoncetype, hvis du har en udsalgsbegivenhed).

Mastheads vises gennem Google-salgsrepræsentanter. Du skal som annoncør købe placeringer på basis af reservationer, når du vil betale med CPM/CPD (Cost-Per-Day) – Læs mere om budstrategier her. Du kan også annoncere på baggrund af reservationskampagner – her har du mulighed for at købe eksponeringer til en fast pris (bruges ofte af bureauer).

I modsætning til andre kampagnetyper, kan du, som før nævnt, kun annoncere gennem en Google-salgsrepræsentant. Den pågældende repræsentant kan efterfølgende give dig en rapport om kampagneeffektiviteten og hjælpe dig med målretningsændringer for din kampagne.

Benytter du reservationskampagner er der et minimumskrav til forbrug, som varierer fra land til land. Derfor skal du have kontakt til din Google-salgsrepræsentat for at få flere oplysninger.

Måden en masthead annonce vises på varierer fra enhed til enhed.

  • På computer afspilles mastheaden automatisk uden lyd i op til 30 sekunder øverst i YouTube-startfeedet. Her kan annoncen vises enten i bredformat eller 16:9-billedformat, som inkluderer et informationspanel, der hiver aktiver fra din YouTube-kanal. Du har også mulighed for at tilføje op til to ledsagende videoer til førnævnte panel. Brugeren kan klikke på lydikonet, hvis de ønsker at tænde for lyden.
     
  • På mobil afspilles mastheaden automatisk uden lyd i hele videoens varighed øverst i YouTube app’en. En MVM (Mobile-Video-Masthead) indeholder en thumbnail af din video, en tilpasset overskrift, beskrivelsestekster og en ekstern CTA (Call-To-Action/knap). Denne masthead henter automatisk kanalnavnet samt ikonet fra annoncørens kanal. Når brugeren klikker på mastheaden afsluttes annoncen og brugeren ledes hen på afspilningssiden.
  • TV-skærme er et nyere alternativ. Her afspilles videoen i mastheaden automatisk, uden lyd og i hele videoens varighed, øverst i YouTube app’en på SMART-TV’s. Mastheaden er tilgængelig i bredformat eller 16:9-billedformat. Her har brugeren mulighed for at interagere med mastheaden ved at benytte fjernbetjeningen. Når autoplay er slut, slår den primære video over på thumbnailen som en standard. Når en person klikker på videoen eller miniaturebilledet, føres brugeren hen til afspilningssiden for at se videoen i fuld skærm. Det er IKKE muligt at tilføje CTA på mastheads på TV-skærme.

Da mastheads kun er tilgængelige på basis af reservationer, debiteres du med en fast CPD eller CPM. Du kan i samarbejde med dit Google-annonceringsteam få et prisoverslag og eksponeringsmål for kampagnen.
OBS. Mastheads på TV-skærme kan kun bookes på CPM-basis. Alle indstillinger for målretning og annoncevisning er de samme som for andre masthead-kampagner, der er booket på CPM-basis.

Sådan arbejder vi med Video/YouTube annoncering!

Ligesom juleaften handler det om at have mandlen i en skål fyldt med risalamande – bortset fra risalamanden her er mængden af videoreklamer og du er mandlen. Vi hjælper gerne med at kigge på dit marked for at finde ud af, hvordan du skaber video-annoncer, som er let genkendelige for dit kundesegment og som er tro overfor din branding strategi.

Det er vigtigt at have et godt fundament før du kaster dig ud i videoannoncering. Der skal være en rød tråd og en mening med dine videoer – hvis ikke du formår at fange brugeren, kan det blive dyrt for dig. En branding strategi sikrer at du har fundamentet på plads. Herefter udarbejder vi en video, som tager udgangspunkt i dine kerneværdier.

Én-til-én marketing virker perfekt med video. Jo mere du kan tale til den enkelte, jo bedre et resultat for du på din video annoncering omend det er gennem Googles partnernetværk eller på YouTube. Vi hjælper dig gerne med at opsætte målgrupper og indsnævre din video annoncering, så du vælger de rette annonceformater til det rette segment. Alt i alt skal din kampagne strategi være skudsikker! Derfor optimerer vi løbende og holder øje med dine metrics (red. tal).

Månedlige afrapporteringer samt løbende sparring sikrer at du er med på rejsen og forstår, hvordan din video markedsføring klarer sig. Vi koger de hårde tal ned til en let læselig rapport og står også klar til at ligge øre til, hvis du har en række spørgsmål.

Vi tilbyder både:

  • Video/YouTube annoncering på kampagnebasis ud fra et givent annonceinterval.
  • Video/YouTube annoncering som on-going kampagner, hvor vi løbende optimerer ud fra et månedligt timeantal/abonnement.
nikolai-klausen

Nikolai Klausen

Partner & Ads Specialist

Har du brug for hjælp? Så vil jeg meget gerne tage et uforpligtende møde, hvor vi sammen ser på jeres muligheder. Et frisk pust, er ofte det eneste som mangler.

Vi sidder klar til at hjælpe dig!

For at kunne indsnævre os og finde ud af hvordan vi hjælper jer bedst muligt. Så lad os ringe dig op, så tager vi en uformel samtale om jeres ønsker og ambitioner. Dertil sidder vi klar til at lytte og udfolde vores nytænkende hjerner indenfor jeres branche.

Pin It on Pinterest